توسعه روش بهروز نمودن مدل با بهره از معادلات حرکت جهت شناسایی ماتریسهای مشخصه سازه و تشخیص خرابی
طبقهبندی: مهندسی زلزله: ساختمان
۱۳۹۱/۱۱/۲۶
۱ مشارکت
۵۰۹۶ بازدید
در مهندسی سازه، پایش سلامت سازه با توجه به ساخت سازههای مهم و پیچیده و اهمیت ایمنی آنها، دارای اهمیت بیش از پیش گردیده است. یکی از کاربردهای مهم پایش سلامت سازهها، بازبینی سریع شرایط جدید سازه و تشخیص خرابیهای موجود، برآورد محل و شدت آنها، پس از رخداد وقایع خاص مانند زلزله، انفجار میباشد.
روشهای مورد استفاده جهت تشخیص خرابی مبتنی بر آزمایشات مخرب و غیرمخرب استاتیكی، دینامیكی و بازدید چشمی میباشند. روشهای بازدید چشمی دارای دقت كمی بوده و برای تشخیص خرابی روش مطمئنی محسوب نمیگردد. دسته روشهای دیگر تشخیص خرابی از قبیل روشهای آكوستیكی، مافوق صوت، میدان مغناطیسی و رادیوگرافی در تشخیص خرابیهای محل خاص موثر میباشند؛ بطوریكه معمولا از قبل بایستی ناحیه خرابی مشخص باشد. یكی گروه دیگر از مجموعه روشهای تشخیص خرابی، روشهای مبتنی بر ارتعاش سازهها میباشند که در آنها با تشخیص خصوصیات دینامیكی سازه و بررسی تغییرات آنها، شرایط موجود سازه ارزیابی میشود. در این روشها به کمک ابزار اندازهگیری و تحلیل مناسب دادهها، به تعیین و شناخت مشخصههای حساس به خرابی در سیستم پرداخته میشود.
ماتریسهای مشخصه سختی و میرایی یکی از مناسبترین مشخصههای حساس به ایجاد خرابی در سازه می باشند که با تعیین این مشخصه و برآورد تغییرات انها در سازه میتوان به ارزیابی دقیق و قابل اعتماد سازه پرداخت. در این تحقیق سعی گردیده است که با تعیین ماتریسهای جرم، میرایی و سختی سازه خطی با مشخصات دلخواه به شناسایی مدل کامل سازه خطی و با استفاده از بررسی تغییرات آنها به تعیین شدت و محل خرابیها در سازه پرداخت.
کلید واژه:
قاسمی،
آشتیانی،
تشخیص خرابی،
مشخصه سازه،
معادلات حرکت